The style guide

a girl in the beach in a lilac dress

Look βάφτισης VS Look γάμου

Ήρθε η εποχή που οι προσκλήσεις για γάμους και βαφτίσεις πέφτουν βροχή και εσύ αναρωτιέσαι αν μπορείς να τη βγάλεις καθαρή με ένα φόρεμα;

 

Θεωρητικά ναι! Πρακτικά όμως υπάρχουν άγραφοι κανόνες και διαφορές ως προς την αμφίεση των καλεσμένων σε αυτά τα δύο μυστήρια που καλό είναι να λάβεις υπόψη σου αν θες να θεωρείσαι κομψή by the book.

 

Οι γάμοι είναι συνήθως πιο επίσημοι και κομψοί. Η νύφη και ο γαμπρός έχουν επενδύσει πολύ χρόνο και προσπάθεια για να κάνουν τη μέρα αυτή ξεχωριστή, οπότε οι καλεσμένοι καλό είναι να δείχνουν ανάλογη φροντίδα στο ντύσιμό τους. Συνήθως προτιμώνται οι κομψές και πιο επίσημες επιλογές, όπως μακριά φορέματα ή κομψά κοστούμια για τις γυναίκες.

 



Οι βαφτίσεις είναι συνήθως λιγότερο επίσημες και πιο χαλαρές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται πιο νωρίς μέσα στη μέρα, εστιάζοντας περισσότερο στο παιδί. Η ενδυμασία μπορεί να είναι πιο ανάλαφρη και χαλαρή, με επιλογές όπως κοκτέιλ φορέματα μέχρι το γόνατο ή ακόμα και κομψά παντελόνια με μπλούζες.

 

 

Σε έναν γάμο, είναι συνήθως απαραίτητο να αποφεύγεται το λευκό και το ιβουάρ, καθώς αυτά τα χρώματα προορίζονται για τη νύφη. Αντίθετα, προτιμώνται οι παστέλ αποχρώσεις και τα λαμπερά, κομψά μοτίβα. Τα floral και τα elegant prints είναι πολύ δημοφιλή.

 

 



Οι βαφτίσεις επιτρέπουν περισσότερη ελευθερία στα χρώματα και τα σχέδια. Τα χαρούμενα, φωτεινά χρώματα είναι συχνά πιο κατάλληλα όπως το κίτρινο, το ροζ, το γαλάζιο και γενικά χρώματα που αποπνέουν χαρά και παιδική αθωότητα.

 

 

 

 

Δες τις προτάσεις της Enzzo για γάμο και βάφτιση εδώ!

 

 

…be happy, be merry, be well dressed!


29.May.24

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.

Fashion

Fashion

20 χρόνια παρουσίας στη μόδα. 5 καταστήματα.

Ξεχωριστά ρούχα που παράγονται στην Ελλάδα με ιδιαίτερη προσοχή στη ραφή και την εφαρμογή, και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Μάθε περισσότερα